Festivalul Datinilor de Iarnă Marmaţia începe în a treia zi de Crăciun

Sighetul Marmației. FOTO Facebook/Sighetul Marmației

Festivalul Datinilor de Iarnă Marmația 2019 este unul din cele mai importante evenimente care se desfășoară la Sighetu Marmației în a treia zi de Crăciun. Festivalul, organizat de Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei cu sprijinul instituţiilor din subordine şi a Consiliului Judeţean Maramureş, este o dovadă a puterii de creație și permanență, un semn al identității spirituale maramureșene.

Scopul festivalului este de a prezenta ceea ce are Maramureșul mai autentic în arta populară, punând în valoare: tradițiile, costumele, colindele și jocurile cu măști care se desfășoară în satul maramureșean în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ajuns la ediția a 51-a festivalul reușește să încânte publicul național și internațional cu tradițiile, costumele și obiceiurile de iarnă. Festivalul oferă celor prezențio modalitate de a imprima un sens și un conținut nou datinilor și obiceiurilor străvechi.

La alaiul datinilor și obiceiurilor de iarnă participă colindători, trupe de teatru popular și artiști amatori din ţară şi nu numai, care defilează în mijlocul spectatorilor într-o experiență inegalabilă de sunet, culoare și veselie de Crăciun. După epuizarea momentului paradei, grupurile folclorice participante susțin un spectacol de gală în care își prezintă repertoriul.

Vă invităm în centrul orașului Sighetu Marmației în data de 27 decembrie 2019 pentru a vă bucura de farmecul Maramureșului autentic, să descoperiți datinile și obiceiurile străvechi, specifice sărbătorilor de iarnă din ţara noastră.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*