Federația Patronatelor din Industria Ospitalității anunță că peste 70.000 de turiști s-au aflat pe litoral în minivacanța de 1 Mai

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității anunță că peste 70.000 de turiști s-au aflat pe litoral în minivacanța de 1 Mai.

„Vremea s-a arătat nefavorabilă în primul interval, ce a cuprins tradiționala perioadă 30 aprilie – 2 mai, altfel am fi avut chiar și mai multi turiști sosiți la mare. Din fericire, «Evenimentul bate vremea», în  sensul că majoritatea tinerilor și a celor care aveau deja bilete și planuri la Festivalul de muzică electronică Sunwaves, la petrecerile din Cluburile de noapte din Mamaia sau la Festivalul gastronomic «Festivalul du Bonheur» – au venit către mare, independent de starea vremii.

Litoralul este, în orice țară, o destinație meteo dependentă, de aceea evenimentele mari și cu tradiție trebuie păstrate și atrase către litoral, pentru a elimina condiția de afectare meteorologică.

Mamaia și Mamaia Nord, Vama Veche și Costinești sunt cele trei destinații cu care, și de această dată, s-a deschis sezonul, acestea fiind, de fapt, capitalele consacrate ale distracției.

Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare din totalul locurilor de cazare, de peste 90%, iar Mamaia a atras cel mai mare numar de turiști, ca în fiecare an, datorită celei mai mari capacități de locuri de cazare, din totalul stațiunilor.

Sunwaves, festivalul de muzică electronică cu care deschidem de obicei sezonul, a atins 90% turiști străini, din totalul participanților, cu peste 35.000 participanți ca trafic per total perioadă. Încă odată, se dovedește că un eveniment internațional solid organizat și promovat atrage atenția vest europenilor cu mult mai mult decât ar putea să o facă hotelurile, restaurantele, destinația în sine și reprezintă un adevărat catalizator de atenție și de atractivitate, pentru un segment important de turiști și fani ai acestui gen de muzică.

Festival du bonheur a încheiat primul eveniment al sezonului cu un bilanț în creștere,  conform organizatorilor, chiar dacă nu una foarte mare.

Vremea frumoasă înregistrată în al doilea interval, cel orientat în jurul sărbătorii Pascale ortodoxe a atras la mare chiar mai multi turiști decât înregistrăm de Paște, în oricare alt an, și pe acest interval a crescut numărul turiștilor familiști sau familiști cu copii, care au ales să ia «Lumina de la malul mării».

Apropierea intervalului 01- 02 mai de Sărbatoarea de Paște a permis românilor să își aleagă, din mai multe opțiuni, o perioadă anume, potrivită pentru prima lor escapadă la mare și a repartizat diferit numărul turiștilor, pe un interval mai lung, de 5-6 nopti de cazare, în total, și nu de doar 2-3 nopți, cum s-ar fi intâmplat în mod tradițonal.  

Ca noutate – am înregistrat un numar încurajator de mare de turiști străini și mai ales americani, care au venit independent către Constanța, deși aflați în sejur în Bucuresti și care ne-au solicitat croaziere pe mare, tur de oraș Constanța și vizite ghidate în Dobrogea”, a mai afirmat Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*