Lucrări de reparații pe Podul Prieteniei: trafic restricționat între PTF Giurgiu şi Ruse

Trafic restricționat pe Podul Prieteniei, între PTF Giurgiu şi Ruse. FOTO: IGPF

Autoritățile bulgare au anunțat că, în perioada 28 – 31 august, vor începe lucrările de reparații pe Podul Prieteniei, care leagă orașele Ruse și Giurgiu peste fluviul Dunărea. Această inițiativă necesită implementarea unor măsuri temporare pentru a restricționa traficul pe pod.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pe parcursul acestor zile traficul va fi afectat în mod semnificativ. În timpul zilei, se va permite circulația pe pod doar pe o singură bandă, în zona în care se efectuează reparațiile. În timpul nopții, între orele 22.00 și 02.00, traficul va fi restricționat complet. Iată programul detaliat:

  • 28 august, ora 22.00 – 29 august, ora 02.00: Trafic restricționat.
  • 29 august, ora 02.00 – 29 august, ora 22.00: Circulație cu dificultate pe o singură bandă.
  • 29 august, ora 22.00 – 30 august, ora 02.00: Trafic restricționat.
  • 30 august, ora 02.00 – 30 august, ora 22.00: Circulație cu dificultate pe o singură bandă.
  • 30 august, ora 22.00 – 31 august, ora 02.00: Trafic restricționat.
  • 31 august, începând cu ora 02.00: Circulație cu dificultate pe o singură bandă.

Deoarece traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse va fi afectat, autoritățile recomandă celor care planifică călătorii în Bulgaria să evite această rută și să considere utilizarea altor puncte de frontieră cu regim internațional disponibile. Iată câteva alternative:

  • Punctele de Trecere a Frontierei în județul Constanța: Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Lipnița, Dobromir.
  • Punctul de Trecere a Frontierei în județul Călărași: Călărași (trecere cu bacul).
  • Punctul de Trecere a Frontierei în județul Teleorman: Turnu Măgurele (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul).
  • Punctele de Trecere a Frontierei în județul Dolj: Calafat, Bechet (trecere cu bacul).

Situația va fi monitorizată, iar informațiile actualizate vor fi disponibile prin aplicația Traficonline, pe site-ul Poliției de Frontieră Române, www.politiadefrontiera.ro. Pentru a evita inconveniențe, călătorii sunt sfătuiți să țină cont de aceste informații și să ia în considerare alternativele menționate pentru călătoria lor spre Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*