Trafic intens la granița României, în acest week-end: peste 1,4 milioane de persoane au tranzitat frontiera

Trafic intens la granița României, în acest week-end

În perioada weekend-ului 25 – 27 august, granița României a fost martora unui trafic intens, cu peste 1,4 milioane de persoane care și-au efectuat formalitățile de frontieră, inclusiv cetățeni români și străini, pe ambele sensuri de deplasare.

Conform datelor oficiale, cel mai mare volum de trafic s-a înregistrat la frontiera româno-ungară, unde aproximativ 637.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere. La frontiera cu Bulgaria, cifrele de trafic au atins 334.000 de persoane în aceeași perioadă.

Pe 27 august, într-o singură zi, peste 505.200 de persoane au efectuat procedurile de control la punctele de frontieră din întreaga țară, atât la intrarea, cât și la ieșirea din România. De asemenea, peste 130.400 de mijloace de transport au fost supuse verificărilor de rutină.

Pe sensul de intrare în România, au fost înregistrate 174.114 de persoane, dintre care 17.518 cetățeni ucraineni. De la data de 10 februarie 2022, începând cu perioada pre-conflict, și până la 27 august 2023, au intrat în România nu mai puțin de 5.800.490 de cetățeni ucraineni.

Autoritățile responsabile cu gestionarea traficului la frontiere au asigurat că controalele de frontieră sunt efectuate cu rapiditate și în conformitate cu reglementările naționale și europene. Poliția de Frontieră a fost activă la toate punctele de trecere, operând la capacitatea maximă a infrastructurii respective.

Pe de altă parte, se anunță că începând de luni, 28 august, și până la 31 august, autoritățile bulgare vor realiza lucrări de reparații pe Podul Prieteniei, care traversează fluviul Dunărea. În timpul zilei, traficul va fi restricționat la o singură bandă în zona de lucru, iar pe timpul nopții (între orele 22.00 – 02.00), circulația va fi complet închisă.

Având în vedere că traficul prin PTF Giurgiu-Ruse se va derula cu dificultate, polițiștii de frontieră recomandă persoanelor care intenționează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite PTF Giurgiu și să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim internaţional cu țara vecină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*