Fascinația mării la Eforie Nord în pragul sărbătorilor de iarnă

Iarna pe malul mării la Eforie Nord

Stațiunile din jurul legendarului lac, Techirghil, precum stațiunea Eforie Nord, au întâietate pe întreg litoralul, în ceea ce privește permanentizarea activității turistice pe tot parcursul anului, practicându-se un turism non-stop.

Desigur, la Eforie Nord este și iarnă, dar aici iernile sunt foarte aspre, sunt pitorești, deoarece marea îngheață până la orizont, digurile se îmbracă cu calote imense de țuțuri, iar vapoarele par înțepenite. De asemenea, sunt ierni la Eforie când zăpada lipsește complet.

Pe timpul iernii, plajele devin pustii, dar în interiorul sanatoriilor, în bazinele acoperite, în sălile de tratament cu cele mai actuale facilități, activitatea balneară nu „încetează” nici o clipă.

Marea este un freamăt continuu și, privită de pe țărm, arată ca o abis. Vizitatorii Eforiei pe timpul iernii se întreabă cu mirare, cum țărmurile pot rezista acestei neliniști, uneori valurile strecurându-se și lovind blocuri întregi ale docului portului și navele de mare tonaj sunt aruncate ca niște scânduri pe bancurile de nisip.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*