ExtravaCANza: turiștii sunt încurajați să recicleze dozele din aluminiu contra premii

ExtravaCANza-iulie-septembrie-2020
ExtravaCANza-iulie-septembrie-2020

Cât e vacanța de lungă, în stațiunea Mamaia se desfășoară și în acest an campania ExtravaCANza, în cadrul căreia turiștii sunt încurajați să recicleze dozele de băutură consumate pe plajă, având șansa de a câștiga premii.

Devenită o campanie de tradiție pe litoralul românesc, ExtravaCANza își propune să le ofere turiștilor suportul necesar pentru reciclarea dozelor de băutură atunci când sunt în vacanță, cu scopul de a transforma această ocazie într-un obicei de lungă durată. Astfel, indiferent de formă, mărime sau culoare, toate dozele de băutură consumate în vacanță pot fi reciclate în această vară cu ajutorul aparatului inteligent de reciclare instalat de Every Can Counts România în stațiunea Mamaia, la Taverna Aventura. Turiștii vor putea depune dozele în aparat în fiecare zi a campaniei între 24 iulie și 10 septembrie, în intervalul orar 12.00 – 15.00, fiind recompensați pe loc cu premii:

  • 5 doze de aluminiu = o doză de suc sau bere (la alegere)
  • 20 doze de aluminiu = o mască textilă de protecție cu mesajul reciclării
  • 50 doze de aluminiu = un tricou cu mesajul reciclării
  • 200 doze de aluminiu = un voucher în valoare de 150 lei valabil în magazinele Penny

Organizatorii campaniei recomandă ca obiceiurile sănătoase să includă și respectarea măsurilor de protecție și distanțare, astfel încât reciclarea dozelor să fie făcută cu dublă responsabilitate – pentru oameni și pentru mediu.

Campania ExtravaCANza este organizată la inițiativa Asociației Alucro, organizație care desfășoară în România programul Every Can Counts, dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu, și derulat în prezent în 19 țări europene cu scopul de a încuraja oamenii să recicleze atunci când sunt în deplasare (la locul de muncă, în cadrul evenimentelor publice). Campania se bucură de susținerea mai multor organizații care la rândul lor încurajează colectarea selectivă.

Regulamentul privind desfășurarea campaniei ExtravaCANza este disponibil pe www.everycancounts.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*