Planuri ambițioase pentru dezvoltarea turismului din județul Mehedinți. Ministrul Bogdan Trif a vizitat locația unui viitor complex turistic la Baia de Aramă

La Baia de Aramă, autoritățile locale vor să dezvolte un complex turistic

La Baia de Aramă, autoritățile locale vor să dezvolte un complex turistic care se întinde pe 21 de hectare, cu patru pârtii de schi cu baza sintetică, cu două lacuri de acumulare pentru zăpadă artificială. De asemenea, vor fi construite și o sanie de vară, un teleschi și o telegondolă, dar și un centru Spa cu piscine interioare și exterioare cu apă încălzită.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a efectuat o vizită de lucru în județul Mehedinți pentru a discuta cu autoritățile locale posibilitatea ca Ministrul Turismului să finanțeze acest proiect de dezvoltare turistică.

“La invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, am ajuns la Baia de Aramă, unde am văzut zona în care ar urma să se dezvolte un complex turistic. Este un proiect ambițios, dar realizabil și Ministerul Turismului ar putea finanța acest proiect în proporție de 85%. Procedurile pentru ca Baia de Aramă să fie recunoscută ca stațiune turistică au fost demarate, așadar acest proiect poate intra în Masterplanul de investiții viitoare al Ministerului Turismului”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Vizita de lucru a continuat și în stațiunea balneară Bala, o zonă cu potențial turistic mai ales pentru turiștii care își doresc tratamente terapeutice naturale.

Proiectele de dezvoltare turistică din stațiunile balneo pot fi finanțate în proporție de 90% de către Ministerul Turismului, după ce legislația a fost modificată anul trecut.

Totodată, ministrul Turismului a mers și în localitatea Florești din județul Mehedinți, acolo unde sunt mai multe lucrări de infrastructură finanțate de Guvernul României, prin PNDL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*