Expoziția „Descoperă Basarabia prin tradiții” ajunge la Timișoara

Tradițiile din Basarabia sunt prezentate la Timișoara

În perioada 30 – 31 martie, puteți descoperi Basarabia prin tradiții și obiceiuri, în cadrul evenimentului organizat la Timișoara.

Comunitatea Meșterilor Populari din Regiunea de Vest a României alături de Centrul Național de Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial din Republica Moldova, vor prezenta spre admirația publicului timișorean creații ale artei tradiționale.

Scopul expoziției este susținerea și promovarea valorilor autentice ale culturii populare ce leagă cele două maluri ale Prutului.

15 meșteri populari din România și Basarabia vor fi prezenți în Piața Libertății din Timișoara cu țesături, ceramică, lemn sculptat, pielărie, păpuși și alte obiecte tradiționale.

Programul expoziției este : sâmbătă, 30 martie, între orele 10:00 – 21:00; duminică, 31 martie, între orele 10:00 – 18:00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*