Exercițiu de salvare din telescaun, la pârtia Mărișel

Exercițiu de salvare din telescaun, la pârtia Mărișel. FOTO CJ Cluj

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu cei din Formația Salvamont Vlădeasa, structuri ce funcționează sub autoritatea forului administrativ județean au organizat, la începutul acestei săptămâni, un amplu exercițiu de salvare a victimelor din telescaunul oprit, în domeniul schiabil Mărișel din județul Cluj.

Salvamontiștii montani au avut de salvat, conform scenariului, mai multe victime dintr-un ipotetic incident în care instalația de transport prin cablu a unei pârtii este oprită. Utilizând echipamentele omologate salvării din astfel de instalații, salvatorii montani s-au deplasat pe cablu și au lansat la sol victimele blocate în telescaun.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Organizarea de către Salvamont a acestui exercițiu de salvare, la începutul sezonului de iarnă, este mai mult decât benefică. Este important ca salvatorii montani să exerseze diverse scenarii iar turiștii și iubitorii sporturilor de iarnă să știe că pot veni cu încredere în zonele și stațiunile noastre montane.”

Astfel de exerciții au loc la începutul fiecărui sezon de iarnă, în cadrul pregătirii continue a salvamontiștilor. Și în acest an, la exercițiu au participat și salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” Cluj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*