Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Landul Bavaria din Germania. Persistă perturbările în transportul aerian, rutier și feroviar din cauza ninsorii

Tren in Germania. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania, Landul Bavaria, că persistă perturbările în transportul aerian, rutier și feroviar, generate de precipitațiile abundente sub formă de ninsoare, în condițiile actualelor temperaturi negative și au intervenit noi dificultăți generate, în principal, de formarea poleiului.

Pe aeroportul din München numeroase curse au fost anulate sau amânate, fiind de așteptat ca perturbările să continue pănă la data de 7 decembrie 2023. Există situații în care pasagerii rămân blocați în aerogară, din cauza amânării sau anulării scuccesive a zborurilor de legătură. Se înregistrează dificultăți și în ceea ce privește gestionarea logistică a bagajelor.

Circulația trenurilor rămâne în continuare puternic afectată, cu numeroase întârzieri și curse anulate. Zona metropolitană München este încă „accesibilă într-o măsură foarte limitată“, cu doar câteva trenuri de lungă distanță către și dinspre München, motiv pentru care Deutsche Bahn recomandă evitarea unor astfel de călătorii. De asemenea, mijloacele de transport urban de suprafață din capitala de land sunt încă limitate, cu cea mai mare parte a tramvaielor blocate în depouri. Liniile de autobuz pot fi folosite doar pe anumite secțiuni sau la o frecvență mult redusă.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München: +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență: +491602087789.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*