EXCLUSIV Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a primit avizul Tribunalului Tulcea. Cătălin Țibuleac: “Elaborăm, alături de toți partenerii, Proiectul de Strategie pentru Promovarea și Dezvoltarea Deltei”

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. FOTO GoNEXT.ro
Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. FOTO GoNEXT.ro

Delta Dunării va fi promovată de acum de o asociație care primește sprijinul celor mai importanți actori locali: proprietari de unități de cazare, companii din județul Tulcea, dar și Primării și Consiliul Județean Tulcea.

Magistrații de la Tribunalul Tulcea au decis astăzi înscrierea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării în Registrul asociațiilor și fundației. Hotărârea vine după ce Judecătoria Tulcea a respins înființarea Asociației.

Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac admite, în exclusivitate pentru GoNEXT, că parcursul de până acum a fost o provocare, dar drumul greu a fost unul care a venit cu satisfacții.

“Important este că partenerii alături de care am pornit la drum, membrii asociației, Consiliul Județean, Primăriile care s-au asociat și ne-au susținut, Ansamblurile minorităților, Alcovin Măcin, Paula Vals de la Angelo ne-au alături fost pe acest drum anevoios. Prin modul în care cei din jurul nostru sau cei care la un moment dat ne-au contestat, se vede că ne percep ca o voce din ce în ce mai puternică în ceea ce înseamnă turismul în județul Tulcea”, a declarat Cătălin Țibuleac, în exclusivitate, pentru GoNEXT.

AMDT Delta Dunării a furat startul și a organizat mai multe evenimente înainte să primească personalitatea juridică. Printre proiectele de succes se numără participarea Deltei Dunării la Târgul de Turism al României 2018, dar și la Fishing & Hunting Expo 2018. Aceste acțiuni au fost făcute în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea și mai mulți parteneri privați.

“În perioada imediat următoare, toate celelalte proiecte care erau în așteptare: parteneriatul public privat, aducerea la aceeași masă a tuturor instituțiilor și partenerilor din zona privată pentru a putea elabora un Proiect de Strategie pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Destinația Turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Această strategie va fi asumată de toată lumea și ulterior, printr-un proiect de management, să fie implementată”, spune Cătălin Țibuleac.

Delta Dunării a primit în urmă cu doar câteva zile o veste de la Ministerul Turismului. Printr-un ordin semnat de ministrul Bogdan Trif, oricine poate să facă o pensiune turistică chiar și pe o suprafață de numai 200 mp.

“Recentul ordin pentru pensiunile agro-turistice schimbă un pic datele problemei – îndrăznesc să spun că în bine – pentru că va acorda unor case agro-turistice care erau în zona turismului la negru posibilitatea să intre în legalitate”, a mai declarat Cătălin Țibuleac pentru jurnaliștii GoNEXT.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a fost fondată de: Complex Delta, Complex Europolis, Holbina Trei Bibani, Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România, Navlomar Maritime, Cornel Găină, Dan Ghinescu, Cătăin Țibuleac, Asociația Eco Delta Dunării, Green Tour, Touring Delta, Touring Imobiliare, Ibis Tour, Descoperă Delta, Compania de Turism Lent, Asociația Eco Delta Dunării – Patzaikin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Oamenii care au schimbat, într-un an, modul în care se face turism în Tulcea și Delta Dunării. Managementul destinației turistice își arată roadele mult-așteptate – Tulcea NEWS
  2. AMDTDD

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*