Estimările PATA arată o scădere drastică a turiștilor pentru zona Pacifică a Asiei în anii următori din cauza pandemiei de COVID-19

Plajă din Thailanda. FOTO Alexandru P.
Plajă din Thailanda. FOTO Alexandru P.

Potrivit ultimelor prognoze ale Asociației de Călătorie din Asia Pacific (PATA), scenariul cel mai probabil referitor la reluarea călătoriilor internaționale în și din Asia – Pacific pentru anul 2020 este acela că numărul de vizitatori se va reduce cu 32% de la an la an. Ținând cont de impactul pandemiei de COVID-19, volumul de  turiști sosiți este așteptat să se reducă la mai puțin de 500 de milioane în acest an.

În momentul de față se estimează că o creștere a cifrei călătoriilor va începe de abia în 2021 și va reveni la normal până în 2023. Totul depinde de cât de rapid și de mult va fi combătută pandemia de COVID-19. Cel mai optimist scenariu arată o creștere de 16 procente al numărului călătorilor față de prezent.

Impactul cel mai mare este așteptat să fie pentru zona de Nord Est a Asiei, unde se preconizează o scădere de aproape 51% din volumul de vizitatori din perioada 2019 – 2020. Asia de Sud este pe locul doi cu o scădere de 31%, iar Asia de Sud-Est cu o scădere de 22% a turiștilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*