FOTO Aeroportul George Enescu din Bacău face lucrări de extindere a pistei

Lucrările pe Aeroportul Internațional Bacău avansează în stil alert. FOTO AIBGC

În așteptarea reluării curselor civile de pasageri, Aeroportul Bacău este un adevărat șantier în zonă operațională. Lucrările fac parte din proiectul „Creșterea Capacității Portante a Pistei și a Suprafețelor de Mișcare Aeroportuare”.

În prezent, pista Aeroportului Internațional Bacău este folosită doar de aviația militară, aparate tip SMURD și de cursele de tip charter. Profitând de absența procesărilor de pasageri pentru zborurile civile, constructorul și-a mobilizat întreagă capacitate de personal și utilaje necesare la acesta etapă pentru a menține un stadiu avansat la lucrări.

„Se lucrează toată săptămâna, inclusiv duminică. Evident că pentru locuitorii care dețin imobile apropiate de perimetrul aeroportului apare uneori un grad de disconfort determinat de complexitatea lucrărilor și utilajele de mare capacitate. Înțelegând acest aspect, facem un apel la cetățenii din zonă pentru înțelegere, toți conștientizând că finalizarea lucrărilor va creă un important potențial de dezvoltare economică a întregii zone“, au transmis reprezentanții Aeroportului Bacău.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*