Petiție pentru practicarea unui turism montan fără restricții de circulație

Trekking pe munte, pe zăpadă. FOTO Facebook / Mountain Trekking
Trekking pe munte, pe zăpadă. FOTO Facebook / Mountain Trekking

Un ghid de montan și de turism a inițiat o petiție pentru practicarea unui turism montan, fără restricții de circulație, în grup limitat și cu distanța corespunzătoare între membri.

Andrei Badea, un ghid montan și de turism, a lansat o petiție către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență prin care solicită turism montan la liber.

“Turism montan = totalitatea formelor de turism activ (drumeție, cățărare, via ferrata, alpinism, ciclism, speologie, canyoning, rafting, kayaking, schi de tură) care se pot desfăşura în zona montană. Turismul montan se face cu un impact minim asupra naturii, pe principiul “nu lăsa nicio urmă”, fiind un mod excelent de a-ți petrece timpul liber și de a păstra un stil de viață sănătos.

Turismul montan nu este o activitate sezonieră, putând fi practicat (cu anumite limitări firești) pe întreg cuprinsul anului.

Deși sunt o activitate mult apreciată de către români, picnicurile de la marginea pădurii, la poalele muntelui, nu sunt turism montan, ci doar o simplă formă de agrement.Dorim permiterea practicării de turism montan fără restricții de circulație, în grup limitat, cu distanță corespunzătoare între membri, în perioada imediat următoare”, se arată în petiție.

Andrei Badea spune că este important ca atât publicul larg, cât mai ales autoritățile statului român să facă o diferență clară între turimul montan, așa cum este el prezentat mai sus, și picnicul, ca formă de agrement sezonier pe timp cald.

Turismul montan înseamnă, în primul rând, sănătate fizică și psihică. Mai mult, el are o importantă componentă social-culturală, dar și de protecție a mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*