Este Ziua Turismului – Ministerul Turismului nu a marcat într-un mod deosebit acest eveniment

Sigla de turism a României - Explore the Carpathian Garden. FOTO MT
Sigla de turism a României - Explore the Carpathian Garden. FOTO MT

La 27 septembrie, țările membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului.

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980, după ce decizia a fost luată în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania).

În România, Ziua Turismului este marcată de sprijinul Guvernului României pentru dezvoltarea acestui sector.

Voucherele de vacanţă, în valoare de 1450 de lei, de care au beneficiat aproximativ 1,2 milioane de români care şi-au petrecut concediile în ţară, au fost cel mai important sprijin acordat industriei în ultimii ani. Tot pentru dezvoltarea turismului în România, s-a luat decizia reducerii cotei de TVA la 5%, turismul fiind singurul sector care va beneficia de o astfel de facilitate. În acelaşi timp, redevenţele pentru apele geotermale şi minerale din România vor fi zero.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*