Emil-Răzvan Pîrjol, secretarul de stat pentru Turism: “Dacă Bulgaria și Grecia deschid mai devreme decât România, asta nu înseamnă că turiștii români nu pot călători

Plajele, preferatele turiștilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

Secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediul de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a anunțat că dacă Bulgaria și Grecia deschid mai devreme decât România, asta nu înseamnă că turiștii români nu pot călători, precizând că rolul autorităților este de a se îngriji de siguranța cetățenilor români atât în interiorul țării, cât și în exteriorul granițelor.

El a transmis că mai devreme de 1 iunie se poate imagina o deschidere a restaurantelor.

“Am văzut că în presă s-au preluat aceste idei, că România nu a acceptat semnarea protocolului cu Bulgaria, Grecia și Serbia. Doresc să reamintesc, pe această cale, că suntem în discuții cu omologii noștri bulgari și greci de câteva săptămâni. Știm foarte bine momentul în care efectiv se va deschide industria ospitalității în fiecare țară. Noi am spus de la bun început, participăm la orice fel de discuție, dar în momentul de față, mai devreme de 1 iunie, nu ne putem imagina o relaxare și o deschidere a restaurantelor. Chiar ieri, la reuniunea miniștrilor turismului din Uniunea Europeană, Bulgaria a reamintit faptul că România a participat la discuție si că este doar o chestiune de timp să se alinieze cu celelalte două state”, a spus secretarul de stat.

El a precizat că aceste acorduri între state își propun să armonizeze măsurile de siguranță sanitară, dar și momentele deschiderii.

“Trebuie să înțelegem, dacă vecinii noștri bulgari sau prietenii noștri greci deschid mai devreme decât România, asta nu înseamnă că turiștii români nu pot călători. Totuși, în acest context, rolul nostru este să ne îngrijim de siguranța cetățenilor români atât în interiorul granițelor, cât și în exteriorul acestora. Astfel, ideea acestor acorduri între state este de a armoniza pe de-o parte măsurile de siguranță sanitară, dar și momentele deschiderii. Astăzi vom avea discuții și cu omologul nostru italian, cât și cu omologul nostru israelian. Fiecare țară reacționează diferit și este absolut normal, în funcție de modul în care s-a gestionat pe de-o parte situația și de felul în care a evoluat sau involuat pandemia. Știm foarte bine că în Germania s-a revenit asupra măsurilor restrictive, din nefericire. Totodată, Franța a prelungit starea de urgență. Cred că de la caz la caz, trebuie să fim prudenți și atenți cu acest obiectiv principal care este sănătatea”, a mai spus Emil-Răzvan Pîrjol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*