România ar putea încheia un acord cu Israel în domeniul turismului, în contextul pandemiei de coronavirus  

Secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol și ambasadorul Israelului la București. FOTO Ministerul Energiei

Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, a avut joi, 21 mai 2020, o întâlnire cu E.S. ambasadorul Israelului în România, David Saranga, în cadrul căreia au fost discutate noi oportunități pentru întărirea parteneriatului turistic dintre cele două țări, ca urmare a crizei provocate de pandemia SARS-CoV-2.

În vederea redeschiderii granițelor pentru turiști, Israelul a pregătit programe pilot, care vizează o lansare graduală, începând cu prima jumătate a lunii iunie. Primul program, desfășurat pe o durată de două săptămâni, presupune un acord cu cinci țări, care trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative obligatorii în vederea aderării. Aceste criterii fac referire la un număr maxim de persoane infectate cu noul coronavirus înainte de începerea proiectului, totodată un număr maxim de cazuri care se descoperă în cele două săptămâni, numărul de teste PCR efectuate sau numărul de bolnavi activi. De asemenea, vor fi impuse doar zboruri directe.

“Acordul bilateral România – Israel ar putea să se concretizeze începând cu luna iulie, în a doua fază propusă prin programele pilot, însă acest lucru depinde de evoluția sau involuția pandemiei în țările noastre. Afirm încă o dată că principalul obiectiv pe care îl avem cu toții este să rămânem sănătoși și în siguranță”, a declarant Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

În anul 2019, aproximativ 240.000 de turiști israelieni au vizit țara noastră, iar aproape 100.00 de turiști din România au călătorit în Israel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*