Drumul Transalpina se redeschide pentru turiști, cu restricții de circulație

Drumul Transalpina se redeschide pentru turiști, cu restricții de circulație. FOTO: Cătălin Legănel

Transalpina, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România, va fi redeschisă în dimineața zilei de vineri, 16 iunie, începând cu ora 08.00, pentru turiști dornici să se bucure de peisajele uluitoare și aventura unei călătorii de neuitat.

Comisia care a efectuat revizia specială astăzi a concluzionat că tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) este în stare bună și poate fi traversat în siguranță, sub anumite condiții.

Pentru a asigura călătorilor o experiență plăcută și fără incidente, circulația va fi permisă numai între orele 08.00 și 18.00. Viteza maximă de deplasare va fi restricționată la 30 km/h, pentru a permite conducătorilor auto să se bucure de priveliști și să se adapteze la specificul drumului montan. Este important de menționat că aceste reguli sunt aplicabile doar autoturismelor cu masa totală maximă autorizată de cel mult 3,5 tone.

Pentru a preveni situații neplăcute sau accidente, autoritățile atrag atenția asupra importanței respectării acestor condiții impuse.

Transalpina, cu o lungime totală de aproximativ 148 de kilometri, traversează Munții Parâng și Munții Lotrului, oferind panorame uluitoare și experiențe de neuitat. Drumul a fost închis în perioada iernii pentru a asigura siguranța circulației, iar redeschiderea acestuia marchează începutul sezonului de vară, în care turiștii pot explora frumusețea și sălbăticia naturii din zona montană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*