De 1 Mai, APDT Timiș dă startul plimbărilor cu catamaranul pe Lacul Surduc

De 1 Mai, APDT Timiș dă startul plimbărilor cu catamaranul pe Lacul Surduc. FOTO Facebook

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș va relua, în perioada 30 aprilie – 25 septembrie, plimbările gratuite cu catamaranul cu motor electric Eco Timiș pe lacul Surduc, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Rezervația Naturală Lacul Surduc, cel mai mare lac din vestul României, va putea fi admirată de pe ambarcațiunea pusă gratuit la dispoziția celor care vizitează destinația. În plus, puteți să vă bucurați de traseul de cicloturism din jurul lacului, de drumeții și experiențe gastronomice în zonă.

Având o capacitate de opt locuri, catamaranul are motor electric, este complet nepoluant și a fost achiziționat de APDT Timiș prin intermediul proiectului european RORS-39, Eco Timiș – un nou produs turistic cu scopul de a contribui la dezvoltarea serviciilor de turism din Timiș prin promovarea Rezervației Naturale Lacul Surduc.

Catamaranul, aflat în prezent în custodia Primăriei Fârdea, se află acostat pe malul lacului Surduc, iar accesul public al turiștilor la îmbarcarea și debarcarea de pe catamaran se va face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul național spre Centrul de Studii Biblice și este marcat de indicatoare Eco Timiș.

Mizând astfel pe turismul ecologic și pe o dezvoltare durabilă a zonei, Turism Timiș îi invită pe călători să descopere arealul în care se află cel mai mare lac din județ, să petreacă mai multe zile făcând plajă, drumeții, vizite la obiectivele turistice din zonă. Turiștii pot găsi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni și căsuțe pe malul lacului. Pot face picnic sau pot servi masa în locațiile deschise în localitățile Zolt, Fârdea, Gladna Română sau Dumbrava.

Serviciilor de ospitalitate din zonă li se adaugă din acest an și cele oferite în Gospodăria lui Mihai Iamandi din Zolt, acolo unde turiștii pot servi un prânz tradițional cu specific local și nu numai.

Opțiuni de petrecere a timpului liber în zona Lacului Surduc

  1. Vizită la Mănăstirea Fârdea, mănăstire de călugărițe având Hramul Adormirea Maicii Domnului
  2. Vizită la Biserica de lemn din Zolt
  3. Prânz tradițional în gospodăria lui Mihai Iamandi din Zolt nr. 10
  4. Vizită la Muzeul Traian Vuia
  5. Vizită la atelierul olarului din Dumbrava
  6. Prânz, gustare La Șura în Dumbrava
  7. Picnic, prânz pe malul lacului La Luma
  8. Cicloturism în jurul Lacului Surduc (traseu pe turismtimis.ro)
  9. Agrement – închiriere hidrobiciclete (Plaja La Luma)
  10. Pescuit recreativ – în afara perioadei de prohibiție https://www.info-delta.ro/ordin-prohibitie-2022-monitorul-oficial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*