Dacă este vară, vânăm detalii arhitecturale în Constanța!

Haideți la o vânătoare arhitecturală în Constanța

Detalii florale, ornamente geometrice, uși colorate și câte și mai câte te așteaptă și în iulie la #varacuarhitectură. Începem cu jocul nostru urban preferat pe 14 iulie în Constanța, unde descoperim, admirăm, ne bucurăm de toate detaliile arhitecturale din peninsula istorică a orașului.

Organizată de peste 7 ani, vânătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care devii turist în orașul tău, te familiarizezi cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și înveți într-un mod distractiv să-l privești altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia sau Mediaș, acest eveniment propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a-ți înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

”Noi am observat că lucrurile se schimbă un pic după ce îți iei 2-3 prieteni și vii într-o sâmbătă la o Vânătoare arhitecturală. Primești o hartă, câteva foi cu indicii, niște fișe ajutătoare (căci jocul e un fel de introducere în arhitectură) și ai timp 2-3 ore să te plimbi printr-un cartier bine delimitat și să observi, găsești, fotografiezi cât mai multe indicii. Nu e chiar ușor, căci fiecare echipă trebuie să se organizeze bine, să-și împartă responsabilitățile (și indiciile), dar faptul că avem echipe care au fost la 4-5 ediții și ne povestesc cum au început să se uite pe sus, la balcoane, bovindouri și mascaroni și să le povestească prietenilor din mers ce sunt alea, e un semn că facem ceva bine”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Toate informațiile & înscrierile pentru 14 iulie – Vânătoare de comori arhitecturale în Constanța se regăsesc aici:

Dacă vreți să ”simțiți” atmosfera vânătorii, iată ce ne-a spus Eva despre evenimentul din Oradea și art nouveau:

”Bună! Eu sunt Eva, membră a echipei Vulturii Art Nouveau. E prima dată când particip la o asemenea vânătoare. Mi-a plăcut foarte mult, a fost distractiv. De acum voi vedea cu alți ochi clădirile din Oradea. Trăiesc de 38 ani în Oradea și habar n-aveam că avem un Hermes deasupra acelui arc. Si asta e doar una din descoperiri. Mulțumim că v-ați gândit să organizați așa ceva la noi. Sper ca data viitoare să fie și mai multe echipe! “

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*