Cum s-au adaptat companiile de turism din România la numărul tot mai mare de turiști pe Bulgaria, Grecia și Turcia

Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12
Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12

Companiile touroperatoare lansează chartere din țară spre destinațiile preferate de turiștii români, după ce datele INS au aratăt că numărul acestora crește de la un an la altul.

În 2018 un număr de 925,800 de turiști au călătorit în afara țării, față de 2017 când au fost doar 762.500, potrivit Institutului Național de Statistică.

De asemenea, dacă în 2017, destinația numărul 1 pentru români a fost Grecia, iar în 2018 a fost Turcia, preconizăm că Bulgaria pare a fi preferata conationalilor în 2019 și poate chiar și în 2020.

În 2017, 139.200 de turiști au ales să-și petreacă vacanța în Bulgaria, în timp ce în 2018, numărul acestora a crescut până la 163.600. Hotelierii bulgari spun că în momentul de față, românii vin cu un grad de ocupare de aproape 50% ca medie pe parcursul întregului an, fiind principalii turiști care le trec pragul. Din acest motiv am ales să lansăm chartere autocar și din centrul țării, alături de partenerii noștri din marile orașe. “, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*