Conturarea și autenticitatea produselor/serviciilor balneare pentru susținerea brandului balnear în stațiunea Eforie Nord

Plaja din Eforie Nord. FOTO Cristina Niță

Pe lângă exercițiile terapeutice, terapia manuală și alte metode de tratament obișnuite, specialiștii în reabilitare folosesc o varietate de intervenții menite să optimizeze funcția și să reducă dizabilitatea persoanelor cu probleme de sănătate în interacțiunea lor cu mediul lor înconjurător.

Bazele de tratament din cadrul stațiunii Eforie Nord dispun de o serie largă de tipuri de tratamente pe care le folosesc astăzi experții de reabilitare, precum și câteva dintre aplicațiile și rezultatele preconizate ale acestora.

 1. Terapia cu aerosoli reprezintă o modalitate revoluționară de tratare a multor probleme de sănătate, inclusiv boli obstructive ale căilor respiratorii.
 2. Aplicații cu parafină: Tratamentul cu parafină provoacă o ameliorare a durerilor printr-o încălzire uniformă și profundă a țesuturilor în zona de aplicare.
 3. Băile cu plante medicinale denotă un factor natural de tonifiere, ameliorare sau optimizare a funcțiilor organismului.
 4. Băile galvanice reprezintă acele tratamente medicale care transpune acţiunea curentului continuu cu efectul termic al apei.
 5. Terapia de drenaj limfatic reliefează o modalitate de tratament bazată pe baza unor masaje efectuate cu ajutorul unor manșete pneumatice, ce conduce la un remediu ușor cu efecte rapide, fiind inclusiv un procedeu rapid de slăbire.
 6. Dușul subacval este o formă de hidromasaj ce se desfășoară pe baza aplicării unor dușuri cilindrice asupra corpului uman.
 7. Electroterapia utilizează curentul electric pentru stimularea țesuturilor, având ca principal scop vindecarea diferitelor afecțiuni sau recuperarea unor funcții pierdute ale organismului, acute și cronice.
 8. Hidrokinetoterapia presupune practicarea exercițiilor fizice în apă.
 9. Împachetări nămol: Nămolul este recunoscut pentru calitățile sale curative în ameliorarea unei mari varietăți de afecțiuni.
 10. Kinetoterapia, recunoscută și ca fiind o terapie prin mișcare, este eficientă atât în recuperarea afecțiunilor locomotorii, dar și în tratarea unor numeroase afecțiuni.
 11. Laserterapia este o procedură de fizioterapie noninvazivă, utilizată în practica de zi cu zi în bazele de tratament existente la nivelul stațiunii Eforie Nord.
 12. Magnetoterapia este un tratament natural și ușor de suportat de organismul uman, ce se bazează pe acționarea directă asupra țesuturilor a unui câmp magnetic pulsatil.
 13. Bazele de tratament din cadrul stațiunii oferă diferite tipuri de masaj, care acționează asupra organismului uman prin factori fizici și o componență chimică.
 14. Osteodensiometria semnifică cea mai importantă investigație pentru evaluarea masei osoase și detectarea osteoporozei încă din fazele incipiente.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*