Constanța ar putea fi legată aerian de Brașov după terminarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Brașov

Prima întrunire din anul 2020 a Asociaţiei Aeroporturilor din România. FOTO Corina Martin

La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea, şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, au răspuns directorii generali ai aeroporturilor membre AAR, secretari de stat şi directori din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate.

Pe agenda dezbaterilor au fost incluse subiecte de interes în domeniul aeronautic, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian şi actualizarea Master Planului de Transport. Totodată, vor fi discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027. Nu în ultimul rând, evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilitățile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul şedinţei AAR.

„Federația noastră promovează activ parteneriatul direct între operatorii de turism din destinațiile românești, aeroporturile din România, companii aeriene și autoritățile locale și centrale, parteneriat pe care îl derulăm prin organizațiile și asociațiile județene de turism, membre FAPT.

Sunt prezența astăzi la Brașov, destinație turistică majoră a României, pentru a reuni și atrage Touroperatori români și străini care să dezvolte sosirile de turiști străini în România și creșterea fluxului de turiști români către destinațiile românești, printr-o întâlnire de lucru, în premieră cu reprezentanții aeroporturilor din România.

Începând din 2021, Brașovul va avea aeroportul internațional cu numărul 18 din România, iar deschiderea acestui aeroport va atrage un număr consistent mai mare de Touroperatori străini și români, care vor putea aduce mult mai ușor, mult mai mulți turiști români și străini în destinația Brașov, Transilvania și între destinațiile turistice românești. De asemenea brașovenii și transilvănenii vor putea ajunge mult mai ușor în vacantă și pe litoralul românesc sau în Deltă Dunării sau în Bucovina, Maramureș, Timișoara etc, iar constănțenii, moldovenii, bănățenii vor putea vizită mult mai facil Brașovul și Transilvania“, a declarat Corina Martin, președinta FAPT.

La Aeroportul Internaţional Braşov au început deja să se planifice zboruri, iar una dintre priorităţi este zbor direct Braşov – Constanţa, care ar putea opera încă din 2021, dar şi zboruri charter cu turişti israelieni, britanici, germani și de pe alte pieţe considerate importante, pentru a atrage turişti străini în România.

„Ne onorează şi ne bucură faptul că suntem gazdele acestei întruniri a Asociaţiei Aroporturilor din România. Este o nouă dovadă că Braşovul are deja un cuvânt de spus în domeniul aeroportuar, prin specialiştii care se ocupă de realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Am dovedit că proiectul nostru este unul matur, serios și deschizător de drumuri pentru administrațiile județene. Etapele parcurse în 2019 în implementarea proiectului AIBG sunt însemnate şi ele ne asigură premisele, astfel încât până la sfârşitul acestui an Aeroportul să fie finalizat în proporție de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*