Consiliul Județean Cluj susține construirea unei piste de biciclete în comuna Mica

Consiliul Județean Cluj. FOTO Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat participarea în cadrul proiectului ce vizează „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Mica, Județul Cluj – realizarea de piste pentru biciclete la nivel local” .

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin intermediul acestei investiții ne dorim să contribuim atât la reducerea poluării aerului, cât și la creșterea calității vieții cetățenilor. Având în vedere numeroasele beneficii asupra sănătății, încurajăm activitățile sportive și utilizarea mijloacelor alternative de transport.”

Pista de biciclete va avea lungimea de 4,8 km, lățimea de minim doi metri și va fi organizată în dublu sens, respectiv două piste cu lățimea de un metru, câte una pentru fiecare sens de circulație. Aceasta va începe din localitatea Mănăstirea, la limita administrativă a municipiului Dej, și se va încheia la intrarea în satul Nireș din comuna Mica.

Pentru materializarea în condiții optime a inițiativei, forul administrativ județean va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj.

În valoare totală de 2.008.461 de lei, fără TVA, proiectul va fi  depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*