Constanța poate fi vizitată cu bicicleta prin sistemul gratuit de bike-sharing

Biciclete gratuite la Constanța. FOTO Primăria Constanța

Beneficiile folosirii bicicletelor sunt multe, dar ne rezumăm la faptul că este un mijloc de transport rapid care nu poluează, te ajută să eviți aglomerațiile și, în plus, mișcarea făcută aduce avantaje pe termen lung în privința sănătății tale. La Constanța, orașul de la malul mării sunt oferite gratuit în sistem bike-sharing aproape 400 de biciclete.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să detina un card CtBike, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face pana la ora 22:00.

Orice turist sau localnic cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizata in mod gratuit timp de maxim doua ore, indiferent de numarul de inchirieri zilnice. Intervalul minim intre utilizari este de 10 minute.

Cele 390 de bicicletele din sistemul de bike-sharing sunt plasate în puncte cheie ale orașului, astfel că ne oferă o posibilitate largă de mișcare în locurile în care avem nevoie. Unde să mai punem faptul că mersul cu bicicleta pe faleză este o adevărată plăcere și încântare pentru ochi.

Utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Recomandări de folosire a bicicletelor într-un mod sigur!

  • Spălați-vă pe mâini înainte și după folosirea bicicletei. Dacă nu aveți această posibilitate folosiți gel antibacterian sau șervețele umede. Eventual, puteți inclusiv să folosiți mănuși;
  • Atunci când strănutați sau tușiți folosiți un șervețel, iar dacă nu aveți la îndemână este recomandat să o faceți în cot, nu în palme;
  • După ce ați ajuns la destinație, asigurați-vă că nu lăsați șervețele sau gunoaie în coșul bicicletei, deoarece sunt și alți oameni care o vor folosi după dvs. și vor fi nevoiți să curețe resturile lăsate;
  • Evitați să vă atingeți fața.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*