Conceptul de “Turism activ în Buzău”, promovat la Târgul de Turism al României

Deschiderea standului Consiliului Județean Buzău la Târgul de Turism al României. FOTO CJ Buzău

Consiliul Județean Buzău a participat la Târgul Național de Turism al României, organizat de ROMEXPO București. Standul Consiliului Județean Buzău a putut fi vizitat în Pavilionul B1 – Standul 24.

Anul acesta, Consiliul Judeţean Buzău a promovat la Târgul de Turism al României și conceptul de „Turism activ în judeţul Buzău”, scopul fiind acela de a prezenta oportunităţile de turism activ pe care regiunea le oferă, în toate formele sale (trasee montane marcate şi tematice, drumeţii, echitaţie, rafting/caiac, biking, off road, pescuit, sporturi aero, parc de aventură).

Au fost promovate produsele tradiţionale buzoiene, dar şi dansurile populare specifice acestei zone, unul dintre aceste dansuri fiind Brâuleţul, pe care Dumitru Dan – considerat primul globe-trotter român – l-a promovat atunci când a făcut ocolul lumii pe jos şi a scris, astfel, povestea celor 497 de opinci. În acest context, la standul Judeţului Buzău va fi amenajată o zonă de promovare a Colecţiei „Dumitru Dan”, cu scopul de a convinge participanții să viziteze Muzeul Judeţean Buzău.

Ziua de 22 februarie a fost dedicată Turismului Rural și Gastronomic – promovarea producătorilor de produse tradiționale din judeţul Buzău. La standul Judeţului Buzău va avea loc o degustare de produse tradiţionale buzoiene, mărci înregistrate ale judeţului.

A fost amenajat şi un atelier interactiv de opincărit, unde reprezentanţii Asociaţiei “Zestrea Bisoceană” le-au arătat vizitatorii să înveţe ori să vadă cum se confecţionează acest tip de încălţăminte tradiţională.

Dansatorii Ansamblului “Plaiurile Mioriţei” din cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură şi Artă Buzău au susținut programe artistice, promovând dansul și cântecul popular din zona Buzăului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*