„Caravana filmului românesc”, din nou la Adjud

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale„ revine, pentru a treia oară în această vară, la Adjud, cu trei filme pentru toate vârstele. Și toate gusturile. Unde altundeva decât în Piațeta „Ion Dichiseanu„? Când altcândva decât la sfârșitul verii, la 09.00 seara, fix?

Joi, pe 26 august, „Veronica” îi așteaptă pe copii. Care, dacă doresc, își pot aduce și părinții, și bunicii. Că doar ei știu bine că nu-s mulți copii pe lume care să dea altora, de bunăvoie, traista. Mai ales dacă-i fermecată! Ca cea a fetiței Veronica. Dar și când o pierde, străbate lumea, chiar și pădurea fermecată, ca să o găsească! Un film care i-a făcut să viseze pe copii, de când l-a filmat Elisabeta Bostan și până azi.

Vineri, 27 august, vin „Ticăloșii”, într-un film transparent despre afacerile, escrocheriile politice și aranjamentele primilor ani postrevoluționari din România. Businessmeni făcuți peste noapte, senatori, securiști, generali, foști revoluționari, reporteri, prim-miniștri defilează pe scena unde se dă lupta ascunsă pentru cucerirea statului și a puterii absolute. Că de acolo vin fără efort banii!

Sâmbătă, 28 august, tot de la ora 21.00, spectatorii sunt invitați la „Concertul”, comedia francezului de origine română Radu Mihăileanu. Filmul este o coproducție internațională în care eroul principal, Andrei Filipov, dirijorul de renume mondial ajunge om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova. Dar, din iubirea uriașă pentru muzică și din loialitate față de prietenii din fosta orchestră, reușește să meargă la Paris, pentru un concert care îi va redeschide drumul spre marile scene ale lumi. Filmul „Concertul” a primit numeroase premii sau nominalizări la prestigioase festivaluri internaționale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile César.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*