Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște trece la programul de iarnă

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște trece la programul de iarnă. FOTO CJ Dâmbovița

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște trece, începând de duminică, 31 octombrie, la programul de iarnă.

Noul program este următorul:

  • Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” poate fi vizitat de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00, ultimul bilet fiind eliberat la ora 16:30. Luni este închis. Având în vedere desfășurarea lucrărilor de restaurare, în cadrul Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” se vor putea vizita doar ruinele Palatului Domnesc și Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești.
  • În ceea ce privește Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanței”, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa Atelier Gheorghe Petrașcu, Expoziția „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri „Ferdinand I” la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România”, Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, Casa Atelier „Gabriel Popescu” din localitatea Vulcana-Pandele, programul de vizitare este de marți până duminică, în intervalele 08.00 – 13.00 și 14.00 – 16.00, iar luni este închis.
  • De asemenea, Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa și Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroșița pot fi vizitate de miercuri până duminică, în intervalele orare 08.00 – 13.00 și 14.00 – 16.00.

Muzeele vor fi închise, săptămânal, în zilele de luni și marți și, totodată, în primul și al treilea weekend din fiecare lună. Între orele 13.00 și 14.00, muzeele sunt închise pentru dezinfectare. Accesul în spațiile muzeale se va face cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*