Test PCR negativ obligatoriu la intrarea pe teritoriul Bulgariei, inclusiv pentru cei vaccinați cu schema completă sau trecuți prin boală

Noi prevederi legale privind achiziționarea taxelor de drum, în Bulgaria

Cetățenilor români care sosesc din state aflate în zona roșie (inclusiv din România) li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei în baza prezentării documentelor de călătorie, cu îndeplinirea mai multor condiții cumulative.

Astfel, este necesară:

  1. încadrarea într-una dintre categoriile de persoane prevăzute limitativ în ordin (spre exemplu, cetățenii statelor membre UE, ale SEE, ai Elveției și ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și membrii familiilor acestora, care sosesc dintr-un stat membru UE, al Spațiului Economic European, din Elveția sau din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord;
  2. prezentarea unui certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID-19 sau a unui certificat digital UE privind vindecarea de COVID-19 sau a unui document similar;
  3. prezentarea unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19 sau a unui document similar, cu aceleași date precum certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.

Persoanelor care nu prezintă un certificat digital UE privind vaccinarea sau un certificat digital UE privind vindecarea sau un document similar le poate fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei în baza unui certificat digital UE privind testarea sau a unui document similar, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În această situație, persoana în cauză va fi plasată în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.

În cazul minorilor cu vârsta între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă în baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19 sau a unui document similar, cu aceleași date precum certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În situația în care persoana în cauză nu prezintă un astfel de document, va fi plasată în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.

Pentru mai multe informații, inclusiv cele privind excepțiile de la această măsură, poate fi consultat următorul link – https://www.mae.ro/travel-conditions/3677.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*