Clujenii vor să îi aducă pe românii de peste Prut în vacanță pe meleagurile lor

Consiliul Județean Cluj s-a promovat la Chișinău. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a participat, în perioada 7 – 10 februarie, la Târgul de Turism Internațional „Tourism. Leisure. Hotels” de la Chișinău, eveniment organizat în cadrul Centrului Expozițional MoldExpo.

Cele patru zile ale evenimentului au fost dedicate atât interacţiunii directe cu numeroşii vizitatori prezenţi la stand cât şi discuţiilor cu reprezentanții diverselor agenţii de turism. Acestora le-au fost oferite materiale de promovare a celor mai reprezentative obiective şi atracţii turistice ale judeţului, precum Salina Turda, Stațiunea Muntele Băișorii, Lacul Beliș-Fântânele, Cheile Turzii, Cascada „Vălul Miresei”, Castelul Banffy de la Bonţida, Muzeul Memorial „Octavian Goga” de la Ciucea, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului“ din Nicula, etc. Au fost, astfel, oferite, materiale de promovare turistică constând în albume, broşuri, pliante, flyere, autocolante, prezentări multimedia, materiale promoționale, etc.

„Sunt ferm convins că am reușit să le trezim interesul fraților noștri de peste Prut pentru a redescoperi România, Transilvania și Clujul. Ne-a bucurat interesul moldovenilor pentru județul nostru, în ansamblu, cu tot ce are acesta mai bun, dar și faptul că aspectele legate de istorie le-au trezit un interes aparte”, este de părere Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În cadrul Târgului au fost puse la dispoziția vizitatorilor informații referitoare la opțiunile de cazare, precum și materiale cuprinzând atracțiile turistice atât din municipiul Cluj-Napoca, cât și din județ, grupate pe categorii tematice: Muzee, Atracții naturale, Drumul Sării, Biserici și Mănăstiri, Palate și Castele, Circuite de o zi cu plecare din municipiul Cluj-Napoca.

În același timp, nu a fost uitată nici prezentarea specificului gastronomic al județului Cluj, la standul Consiliului Județean Cluj având loc, în fiecare zi de desfășurare a târgului, degustări de produse tradiționale care au reprezentat o adevărată atracție și un deliciu pentru publicul moldovean.

Printre participanții la tîrgul „Tourism.Leisure.Hotels” s-au regăsit ministere de resort și birouri naționale de turism, operatori turistici, agenții de turism, companii aeriene, transportatori, unități de cazare, stațiuni, companii de asigurări, dar și reprezentanți din domeniul cultural, culinar și de business.

La evenimentul din capitala Republicii Moldova județul Cluj a fost reprezentat de angajații Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din cadrul Consiliului Județean. În cadrul standului României, organizat de Ministerul Turismului, aceștia au promovat patrimoniul și paleta de servicii turistice a județului Cluj, alături de centrele de informare și promovare turistică din județe precum Suceava, Prahova, Botoșani, etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Pe mine una m-a cucerit! Deja mi-am planificat vacanta in aceasta vara. Clujul este frumos si primitor. Abia astept sa-i explorez si imprejurimile. Studenta fiind, abia primul an, nu am apucat inca sa-l vad, dar in aceasta vara vreau sa ma plimb. A fost si mama mea la targ cu prietenele ei si se gandesc sa vina si ele in acest an la Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*