Circulația pe Autostrada Soarelui se va desfășura fără restricții, pe ambele sensuri, din weekendul următor

Aglomerație pe Autostrada A2. FOTO arhiva DRDP Constanța

Circulația rutieră se va desfășura, fără restricții, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui, începând din weekendul următor, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a precizat că lucrările de reparații pe A2 vor fi oprite în perioada sezonului estival.

Potrivit CNAIR, lucrările de reparație ale Autostrăzii București – Constanța au început în luna septembrie 2019, având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi, ambele cu lungimi de câte 12 km.  Aceste lucrări constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor și a dalelor degradate, așternerea a două straturi asfaltice armate cu geocompozit. Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum și condiţiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis, împreună cu antreprenorii, executarea lucrărilor în mod intensiv, fără întrerupere.

„Lucrările de reparații pe autostrada A2 au demarat în data de 15.02.2020, astfel în data de 07.04.2020, s-a deschis circulația pe A2, între km 12 și km 17, calea 1 București – Constanța. Precizăm că termenul de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020. Totodată, în condițiile traficului redus, în cinci luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreținere pe acest tronson de autostradă”, au precizat reprezentanții companiei.

Data de 15 iunie a fost determinată pentru întreruperea lucrărilor și a ridicării restricțiilor împreună cu antreprenorii și poliția rutieră, ținând cont de posibila deschidere a sezonului estival în stare de alertă, precum și în raport cu graficul și lucrările specifice în executare.

„Precizăm că procesul de refacere a suprafeței carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roți.  Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât în weekendul următor, circulația se va desfășura fără restricții, pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui”, au mai arătat sursele citate.

CNAIR reamintește participanților la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparații pe Autostrada A2 vor fi oprite, urmând ca acestea sa fie reluate în data de 15 septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*