Cetățenii români care sosesc din România au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei fără test PCR

Destinația recomandată în 2020 e litoralul din nordul Bulgariei. FOTO Travel Planner
Bulgaria rămâne principala destinație externă accesibilă românilor

Cetățenii români care sosesc din România au dreptul de a intra pe teritoriul Bulgariei fără test PCR, cel puțin până la 31 iulie, conform unui ordinului al ministrului Sănătății, fiind eliminată cerința completării declarației pe propria răspundere.

Potrivit reprezentanților Ambasadei României în Republica Bulgaria, trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii români care:

  • au punctul inițial al călătoriei un stat terț în raport cu UE, cu excepția Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republicii San Marino, Principatului Andora, Principatului Monaco, Vaticanului, Republicii Algeriene Democratice și Populare, Australiei, Canadei, Georgiei, Japoniei, Regatului Maroc, Noii Zeelande, Rwandei, Republicii Coreea, Regatului Thailandei, Republicii Tunisiene și a Republicii Orientale a Uruguayului. Cetățenii români, care au punctul inițial al călătoriei Ucraina, trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, începând din 30 august 2020.

Nu trebuie să prezinte un test PCR negativ cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, inclusiv cei care au punct inițial al călătoriei statele menționate la punctul anterior. Tranzitul trebuie să fie neîntrerupt și efectuat în scopul întoarcerii în țara de reședință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*