Cetatea Feldioara își va deschide porțile și vă invită să petreceți Rusaliile alături de localnici

Cetatea Feldioara își deschide porțile de Sărbătoarea Rusaliilor

Situată la aproximativ 20 de km de Brașov, comuna și cetatea Feldioara, aduce în centrul atenției, cu ocazia Rusaliilor, obiceiurile și frumusețile din zonă.

Cetatea Feldioara a fost întemeiată în secolul XIII de către cavalerii teutoni, iar după trecerea timpului, în picioare nu au mai rămas mici părți a trei ziduri. S-a reușit printr-un proiect european ca cetatea să fie practic refăcută de la zero, pe baza unor imagini vechi, iar la zidărie s-a folosit  mortare de var şi piatră. Lucrările au fost terminate în cursul anului 2017, dar obiectivul turistic și istoric nu a fost deschis publicului, decât trei zile, putând fi admirat doar pe din afară, din cauza unor probleme administrative.

Acestea au fost rezolvate, iar Cetatea Feldioara își va deschide porțile pentru publicul larg pe 27 mai, de Sărbătoarea Rusaliilor, eveniment ce a ajuns la a VIII-a ediție.

„Începând cu ora 10:00, sunteți așteptați în Centrul Comunei, unde vom lua parte la obiceiul “Baterea Armindenilor”, parada tradițională, iar mai apoi, la prinderea-n horă. După-amiază, începând cu ora 15, pe scena de la Căminul Cultural din Feldioara se va desfăşura un program artistic deosebit cu elevii de la Liceul „Petru Rareş”, dansuri şi cântece populare, dar şi moderne. Ne vor încânta grupuri de solişti din Ţara Bârsei, orchestre, însă nu vor lipsi nici capetele de afiş, interpreţi cunoscuţi ce vă vor încânta prin măiestria spectacolelor oferite. E zi de sărbătoare, iar Cetatea Feldioara îşi deschide porţile pentru toţi cei dornici să o vizitaţi, având prilejul de-a vă delecta în cadrul unei expoziţii cu specific. Se anunță o zi plină de joc și voie bună, cu momente ce promit să vă aducă zâmbet pe chip și bucurie în suflet,“ au transmis autoritățile locale

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*