Cehia ridică interdicțiile privind libera circulație și călătorii în străinătate

Turism în Praga. FOTO Duernsteiner/Pixabay

Guvernul ceh a decis ridicarea interdicției privind libera circulație a persoanelor începând de vineri, 24 aprilie, și a decis că numărul maxim de persoane care pot face dintr-un grup este de 10 în loc de 2 cum era până acum. De asemenea a fost ridicată și interdicția de a călătorii, numai că cei care revin în țară trebuie să se supună unor reguli. 

Cehii pot călători în străinătate, dar la întoarcere trebuie să se supună testării și să prezinte un test negativ sau să intre imediat în carantină de două săptămâni, au anunțat autoritățile, care au precizat că deciziile au fost luate după ce evoluția COVID-19 în Cehia a permis acest lucru.

Măsura se aplică doar cetățenilor țării și a rezidenților care vor să iasă din țară, aceștia putând să călătorească zilnic peste graniță dacă la întoarcere prezintă un rezultat negativ pentru noul coronavirus.

Republica Cehă a luat decizia restricțiilor de deplasare începând cu data de 16 martie, singurele excepții fiind cele de a merge la locul de muncă, pentru a cumpăra cele necesare de zi cu zi, pentru a merge la medic sau la rude. Măsura a fost contestată de mai mulți senatori care intenționau să o atace la Curtea Constituțională.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*