Autoritățile române au prelungit restricția zborurilor către și dinspre mai multe țări afectate în continuare de noul coronavirus

Aeroportul Londra Heathrow. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ultima Ordonanță Militară emisă de autoritățile române prelungește restricția zborurilor comerciale spre mai multe destinații din lume, până spre jumătatea lunii mai. Singurele care au autorizație de a zbura către țările restricționate sunt aeronavele de stat, cele de transport marfă, corespondență sau umanitare.

Articolul 3 din Ordonanța Militară nr. 10 reglementează zborurile externe pentru perioada următoare astfel:

  1. Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv.
  2. Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.
  3. Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.
  4. Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.
  5. Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*