Regatul Norvegiei se află sub cod roșu și portocaliu de condiții meteorologice severe

Steagul Norvegiei. FOTO Simon Stones

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, pentru perioada 8 februarie ora 13:00 – 10 februarie ora 13:00, au fost emise coduri roșu și portocaliu de condiții meteorologice severe, cu puternice căderi de zăpadă (stratul de zăpadă poate depăși 40 de cm), viscol și vânt (peste 75 km/h), polei, ceață, risc de avalanșă (inclusiv la altitudini joase), ploi abundente (peste 50 l/mp), ploi înghețate, care pot perturba circulația,

Codurile și zonele afectate sunt:

  • cod roșu pentru regiuni extinse din: Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane;
  • cod portocaliu pentru regiuni extinse din: Sør-Trøndelag, Nørd-Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppaland, Hedmark, Buskerud, Akershus, Østfold.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*