Ceața a dat peste cap zborurile din zona Moldova. Mai multe curse au fost anulate sau redirecționate

Numarul de rotații deasupra pistei AIGE timp de cca 45 de minute a piloților cursei către Liverpool. FOTO Facebook/AIGE Bacău

Zona Moldovei este afectată de un cod galben de ceață ce afectează zborurile companiilor aeriene. Potrivit meteorologilor,  este vorba de ceață ce determină reducerea vizibiliății, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Primele curse afectate au fost cele din noaptea de 6 spre 7 martie de pe Aeroportul Bacău, când zborurile Blue Air Londra-Bacău și Bacău-Bologna au fost rerutate pe Aeroportul Iași. De asemenea, în dimineața de 7 martie, un alt zbor al Blue Air,  Bacău – Milano Bergamo a fost rerutat pe Aeroportul Iași. Transferul pasagerilor a fost asigurat de către companie

În ceea ce privește cursa către Liverpool din Bacău, este posibil ca aceasta, potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional „George Enescu“ din Bacău, aceasta este posibil să plece din București.

  • „Piloții cursei care trebuia sa plece către Liverpool s-au chinuit din răsputeri sa aterizeze, dar ceața nu a permis acest lucru. Pentru ca același fenomen a pus stăpânire și la Aeroportul din Iași, pasagerii ar putea fi îmbarcați pentru transfer către București. Așteptăm decizia oficială a celor de la Aerocraft“ au precizat reprezentanții AIGE Bacău.

UPDATE

În cele din urmă, în jurul orei 13.00 zborul către Liverpool s-a efectuat de pe aeroportul Bacău.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*