„Caravana filmului românesc” ajunge, pentru prima dată, la Târnăveni

Liceeni. Captura video.

„Caravana filmului românesc”, cu ale sale Capodopere ale cinematografiei naționale sosește pentru prima oară între dulcile coline ale Târnăveniului, cu cântec și voie bună.

La această întâlnire de gală cu publicul, pe 1 și 2 septembrie, de la ora 19.30, la Casa de cultură „Mihai Eminescu” vor răsuna glasurile zglobiei Lizuca și cele ale liceenilor îndrăgostiți.

Pe 1 septembrie, la ora 19:30, orfana Lizuca fuge de mama vitregă, în „Dumbrava minunată”. Câți copii cu părinții plecați în străinătate nu sunt crescuți azi de bunici! În filmul scris de Draga Olteanu Matei, după povestirea lui Mihail Sadoveanu, fetița de șase ani e orfană de mamă și caută scăpare din ghiarele mamei vitrege, la bunici. Dar înainte de a ajunge la casa bătrânilor, însoțită de câinele Patrocle, ea se strecoară printre minunățiile muzicale ale fermecatului luminiș. De la realizarea filmului, aproape trei milioane de părinți și copii s-au bucurat, vizionând aventurile ghidușei copile și ale cățelușului ei.

Pe 2 septembrie, ecranul e invadat de veselia adolescenților din „Liceenii”. A fi sau a nu fi îndrăgostită? Dacă ești, cine ți-e iubitul și pe care să-l alegi? Cum scapi de vigilența profei de mate, madam Isoscel? Ș mai ales cum treci clasa? E așa de ușor să iubești un egoist? Toate aceste întrebări și multe altele tulbură mințile liceenilor de clasa a X-a, aflați în fața unui examen care nu le răpește însă bucuria de a fi împreună, de a se căuta și de a se regăsi. Pe ritmul hitului vremii, scris de Florin Bogardo, „Ani de liceu”, ei se îndreaptă cu încredere spre propriul viitor.

Când a fost realizat, în 1986, „Liceenii” a adus un aer de prospețime, în aerul geros al comunismului. Peste 5 milioane de tineri au luat cu asalt cinematografele vremii, pentru a vedea acest mare succes cinematografic, dedicate neliniștilor adolescenței.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*