Capitala Culturală Europeană a anului 2019 este orașul Plovdiv din Bulgaria, cea mai veche așezare atestată din Europa

Capitala Europeană a Culturii în 2019, orașul bulgar Plovdidv. FOTO FIJET

Cel mai vechi oraș din Europa, Plovdiv, din Bulgaria, a primit oficial titulatura de Capitala Culturală Europeană pentru anul 2019. Cu această ocazie a avut loc un spectacol impresionant.

Peste 30.000 de oameni s-au adunat în piața centrală pentru a participa la spectacolul numit „We are all colors“, cu 1.500 de artiști locali și străini. Toți s-au strâns în jurul unui far, ridicat în centrul orașului, far care măsoară 30 de metri și cântărește 200 de tone. Farul, este singurul de acest fel și a fost proiectat special pentru ceremonia de deschidere.

Motto-ul „Together“ a fost folosit pentru a defini muzica, efectele muzicale și evoluția dansatorilor.

Spectacolul a fost deschis de cunoscutul interpret bulgar, Techosii Spasov. 200 de actori, 200 de cântăreți și 20 de cimpoieri au luat parte la acest spectacol. De asemenea, 1.000 de voluntari au fost pe scenă. În a doua parte a spectacolului, pe scenă a evoluat DJ german Schiler.

Noua Capitală Europeană a Culturii va avea sute de evenimente în acest an – concerte, expoziții și călătorii culinare.

Plovdiv și-a revendicat titlul de cel mai vechi oraș locuit din Europa, cu mai mult de 6.000 de ani de istorie. Dovezi ale acesteia pot fi văzute în multele atracții turistice arhitecturale care datează din perioadele Trace, Grecești, Romane, Bizantine și Otomane.

Plovdiv, primul oraș din Bulgaria care a devenit capitală Europeană a culturii a fost nominalizat de către New York Times’ pe lista cu locurile ce trebuiesc vizitate în 2019. Plovdiv împarte anul de capitală culturală cu orașul italian, Matera.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*