Brașovul este gazda Conferinței Internaționale eHeritage

Castelul de la Bran își așteaptă vizitatorii FOTO eheritage.org

Prima Conferință Internațională privind introducerea tehnologiilor VR în patrimoniul cultural (VRTCH’18) are loc în Brașov, România, în perioada 29-30 mai 2018, evenimentul fiind organizat de către Universitatea Transilvania Brașov.

Conservarea patrimoniului cultural este o sarcină complexă care necesită abilități și tehnici care trebuie să fie modernizate în mod constant. Acest eveniment de 2 zile este gândit nu numai ca o conferință clasică, ci și ca o instruire pe mai multe niveluri și o oportunitate de colaborare multidisciplinară pentru experți, bibliotecari, cercetători și toți ceilalți actori implicați.

Conferința VRTCH’18 vine în contextul anului european al patrimoniului cultural, oferindu-ne posibilitatea de a valorifica această evoluție a evenimentelor. Scopul final este de a reuni cât mai mulți participanți din cât mai multe medii diferite, pentru a beneficia de o audiență extrem de diversificată, care va avea ocazia de a atinge un nivel bun de înțelegere a nevoilor, cerințelor și mijloacelor tehnice disponibile în acest domeniu de cercetare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*