Avertizare de călătorie pentru Republica Libaneză unde sunt în desfășurare numeroase manifestații de protest

Cartier din Beirut, Liban. FOTO nutznutzer
Cartier din Beirut, Liban. FOTO nutznutzer

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Libaneză că sunt în desfășurare numeroase manifestații de protest, atât în Beirut cât și în alte localități, soldate prioritar cu blocarea drumurilor principale, inclusiv cel către Aeroportul International Beirut, precum și cu incendieri și distrugeri materiale.

Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente. De asemenea, este posibil ca protestele să se deruleze în următoarea perioadă de timp pe tot cuprinsul Republicii Libaneze.

Se recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Libaneză să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt prezenți deja în această țară să urmărească constant mass media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții și să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii degradării situației de securitate, dar să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să nu își programeze călătoriile pe teritoriul libanez, ținând cont de blocajele rutiere existente.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Libaneză: +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secției consulare a misiunii diplomatice a României la Beirut: +96176775503.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*