Autoritățile cehe au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19

Praga, Cehia. FOTO Cătălin Legănel

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cehe au revizuit condițiile de intrare în Republica Cehă pentru cetățenii dintr-o serie de state, inclusiv România, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 27 decembri­e, intrarea pe teritoriul Republicii Cehe va fi permisă cu respectarea următoarelor condiții:

  • Persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster, persoanele trecute prin boală, precum și persoanele nevaccinate trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea în călătorie;
  • Toate persoanele trebuie să completeze, anterior deplasării în Republica Cehă, formularul electronic de sosire (https://plf.uzis.cz/) și să prezinte dovada completării acestuia la intrarea pe teritoriul ceh.

Sunt exceptate de la obligativitatea testării PCR următoarele categorii de persoane:

  • cetățenii vaccinați cu a treia doză (doza booster);
  • minorii cu vârsta între 12 și 18 ani vaccinați cu schema completă de vaccinare (1 sau 2 doze, după caz);
  • persoanele care au reședința pe teritoriul ceh sau cetățenia cehă;
  • copiii sub 12 ani;
  • personalul de transport internațional, dacă motivul intrării este justificat de un document corespunzător;
  • persoanele aflate în tranzit pentru cel mult 12 ore;
  • membrii acreditați ai misiunilor diplomatice din Republica Cehă, inclusiv funcționari privați, deținători de pașapoarte de serviciu eliberate de Republica Cehă și deținători de pașapoarte diplomatice care călătoresc în sau dinspre Republica Cehă în scopuri oficiale, precum și funcționari ai organizațiilor internaționale înregistrați la Ministerul Afaceri Externe, care călătoresc către sau dinspre Republica Cehă, în cazul în care șederea lor în sau în afara teritoriului ceh nu depășește 72 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 și 00420 257 530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 00420 607 078501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51905 și praga.mae.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*