Atenționare de călătorie în Bosnia și Herțegovina – cod roșu de ploi torențiale și pericol de inundații

Imagine din Sarajevo. FOTO Markus Winkler

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina că autoritățile din acest stat au emis, pentru perioada 14-18 mai 2023, un cod roșu de situație hidrologică extraordinară, fiind prognozate ploi torențiale în cantoanele Una-Sana, Bosnia Centrală, Sarajevo și Zenica-Doboj.

Vor fi înregistrate creșteri semnificative ale nivelurilor râurilor Bosna, Vrbas, Una, Sana, Glina și Korana, cu posibile inundații în părțile superioare și mijlocii ale bazinului râului Bosna, în partea superioară a bazinului râului Vrbas, în bazinele râurilor Fojnica, Una, Sana, Glina și Korana din Federația Bosnia și Herțegovina.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bosnia și Herțegovina: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginilor web: http://sarajevo.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*