Atenționare de călătorie în Ungaria: restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj

Trafic crescut la ieșirea din țară: măsuri de fluidizare la granița cu Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că autoritățile ungare vor impune restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 t), în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2022, conform orei locale.

Astfel:

  • 29 octombrie, de la ora 22.00, până pe 30 octombrie, ora 22.00;
  • 31 octombrie, în intervalul orar 22.00 – 00.00 (pe durata zilei de luni, circulația camioanelor de mare tonaj poate fi efectuată);
  • 1 noiembrie, în intervalul 00.00 – 22.00.

MAE menționează că, în conformitate cu datele furnizate de autoritățile ungare, transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibili și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții. Mai multe informații despre restricțiile aplicate circulației camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://budapesta.mae.ro, http://gyula.mae.ro, http://szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*