Atenționare de călătorie în Spania: incendii de vegetație în Tenerife

Atenționare de călătorie în Spania: incendii de vegetație în Tenerife

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că, urmare a puternicului incendiu de vegetație care a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autoritățile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montaña, Ajafoña și Las Lagunetas. Mai multe drumuri naționale au fost închise, iar autoritățile recomandă evitarea ieșirilor în aer liber și închiderea geamurilor și a ușilor.

Se recomandă consultarea în permanență a informațiilor publice comunicate de autoritățile spaniole, precum și evaluarea cu responsabilitate și seriozitate a oricăror deplasări.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români ca în caz de urgență să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112 sau linia telefonică de permanență a Consulatului General de la Madrid +34669362202.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*