Atenţionare de călătorie în Grecia: grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului

Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12
Acropole, Atena, Grecia. FOTO Dias12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Administrația Superioară a Asociațiilor Funcționarilor Publici a anunțat intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar și maritim.

Astfel, vor face grevă:

  • în data de 25 noiembrie, între orele 06.00 – 12.00, controlorii de trafic aerian, precum și alte categorii de personal aeroportuar, vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern și internațional;
  • în data de 26 noiembrie vor fi anulate, pentru 24 de ore, toate cursele aeriene, interne și internaționale, care operează către și dinspre Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos din Atena;
  • în data de 26 noiembrie, pentru 24 de ore, în regiunea Attica și în capitala Atena nu vor circula metroul, tramvaiele și metroul suburban, fiind de asemenea oprită circulația tuturor categoriilor de nave maritime, la nivel național.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*