Atenţionare de călătorie în Grecia: alertă de fenomene meteo puternice

În Grecia se anunță vreme rea. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile locale au emis o prognoză de fenomene meteo puternice generate de prezența unui front atmosferic de vreme rea, caracterizată de precipitații însemnate, furtuni, intensificări ale vântului și ninsori pe arii relativ extinse, pentru intervalul 21-22 martie 2021, după cum urmează:

  • duminică, 21 martie 2021, ploi abundente și furtuni în Insulele Ionice, Epir (îndeosebi dimineața și după-amiaza), Tesalia, Sporade, Insulele Mării Egee de Nord-Est, temporar în Macedonia și Tracia, ninsori abundente la nivel local, în zonele muntoase din Epir și Macedonia de Vest;
  • luni, 22 martie 2021, precipitații puternice și furtuni în vestul, centrul și nordul țării, ninsori abundente în zonele muntoase din regiunea continentală a R. Elene și în zonele semi-muntoase din nord-vestul țării.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*