Aproape 8 milioane de turiști au ajuns în Sankt Petersburg, jumătate dintre aceștia fiind străini

Sankt Petersburg. FOTO Facebook/Andrei Vîlcovan

Capitala Nordului Rusiei – Sankt Petersburg, a înregistrat un număr de 7,8 milioane de turiști anul acesta, 50% turism intern, 50% turiști străini, iar cifrele, mai ales de turiști străini sunt în creștere, spun specialiștii în turism, care apreciază că a fost un an deosebit pentru industria turistică a Capitalei Nordului

Chiar și în aceste condiții de saturație turistică aproape maximă, orașul s-a mobilizat pentru Campionatul Mondial 2018, și a găzduit 7 meciuri ale Cupei. Deasemenea, câștigător al premiului “Destinația Europei'” 2017, anul acesta Petersburg a gazduit World Travel Awards alaturi de Forumului Economic Sankt-Petersburg, Forumului Cultural, Zilele Modei ș.a.m.d.

În această calitate am aderat la Uniunea Industriei Turistice din Rusia în acest an, pentru că, la fel ca și colegii de breaslă din Petersburg, colaborăm pe teren cu toate autoritățile locale, (aeroport, port, politie, muzee de stat) și dorim să avem aportul nostru în acest domeniu.

„Din aceste milioane de turiști străini, turiștii români, conform datelor de la Rossturism, ar atinge 10.000+, mie unul mi se pare impresionant având în vedere că nu există demersuri de promovare la momentul de față pe piața română. Deasemenea, nu cred ca este o coincidență că aceste cifre de turiști sunt în creștere masivă de când Kalinka Travel funcționează pe piața din România ca singurul tur-operator specializat pe servicii turistice în română din Rusia“, a precizat Andrei Vîlcovan de la Kalinka Travel.

 

„Mai mult decât atât însă, pe orice platforma nouă accedem, precum și cea a RST, vorbim despre România și despre potențialul uriaș al destinației noastre. În comparație cu 10.000 de turiști români, turiștii ruși, conform acelorași statistici, vin pe an în România 3000< pax (din 30 milioane de calatorii externe pe an din Rusia). Cifrele ilustrează concluzia alarmantă pe care am expus-o de mult, România este anonimă pe plan local, iar promovarea destinației este o provocare uriașă, pe care ne-am asumat-o total organizând constant delegații, negociind expoziții, promovând prin info-tripuri, alături de colegi prețioși“, a mai precizat acesta.

 Kalinka Travel, deținută de constănțeanul Andrei Vîlcovan continuă promovarea destinației România, promovarea înfrățirii Constanța – Petersburg ca punte specială și în primul rând furnizarea celor mai bune servicii pentru turiștii noștri ce vin în Rusia, dar și celor ce ajung în România. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*