ANAT solicită firmelor de consultanță oferte în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru agențiile de turism

ANAT
ANAT

Asociația Naţională a Agențiilor de Turism (ANAT), pentru a veni în sprijinul membrilor săi, invită firmele de consultanță să prezinte oferte pentru acordarea de consultanță în vederea obținerii de fonduri nerambursabile de către agențiile de turism membre ANAT. Solicitarea ANAT vine ca urmare a situației create de pandemia de COVID-19, care a condus la scăderea drastică a activității specifice agențiilor de turism datorită restricțiilor de circulație, și implicit a veniturilor din acest an.

Potrivit reprezentanților ANAT, agențiile de turism pot beneficia atât de granturi destinate capitalului de lucru, cât și de granturi pentru investiții, dacă se încadrează în condițiile de eligibilitate, iar ofertele pot fi transmise pe office@anat.ro. Ofertele obținute vor fi transmise membrilor ANAT pentru decizia finală în vederea colaborării.

Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform OUG 130/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014 – 2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene, ce a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 705 din 6 august 2020.

„OUG 130/2020 prevede deschiderea a trei scheme de finanțare pentru IMM-urile care au fost puternic afectate de pandemie și vizează sprijinirea din fonduri europene nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în cuantum de un miliard de euro, a întreprinderilor mici și mijlocii, prin acordarea de micro-granturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții”, au precizat sursele citate.

ANAT este asociația patronală a agențiilor de turism din România și reprezintă interesele profesionale ale acestora la nivel regional, național și internațional. Asociația are ca membri activi peste 300 de agenții de turism, cele mai importante din țară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*