Analiză momondo: zonele Kiss & Fly – cele mai romantice aeroporturi

Aeroportul Heathrow, un important punct de acces în Anglia. FOTO Cătălin SCHIPOR

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat timpul permis în zonele de luat rămas-bun din aeroporturile în care obișnuiesc să călătorească românii cu ocazia zilei îndrăgostiților. Locațiile de parcare pe termen scurt fără a fi necesară plata unui tarif sunt numite și zone „Kiss & Fly”, nume ce descrie exact așteptările administratorilor.

Ziua Îndrăgostiților se apropie, iar pe lângă destinațiile de vacanță pentru cuplurile care au norocul să locuiască în același oraș, este important să luăm în calcul și experiențele celor care au o relație la distanță. Mai ales pentru că multe dintre ele încep chiar în timpul unei călătorii.

Dragoste la prima vedere în aeroport

Studiul efectuat în luna ianuarie a acestui an reflectă că 27% dintre respondenții români au început o relație în timpul unei vacanțe (același procent ca și anul trecut), iar 34% dintre aceștia s-au îndrăgostit de o persoană de o altă naționalitate. Astfel de întâlniri se transformă adesea în relații la distanță iar persoanele în cauză sunt cele care se bucură cel mai mult atunci când au la dispoziție un timp îndelungat pentru a își lua rămas-bun în aeroporturi.

Aeroporturi prietenoase cu îndrăgostiții

Conform studiului momondo publicat anul trecut, 42% dintre români consideră că distanța nu este o piedică în menținerea unei relații, iar unele aeroporturi vor să nu adauge greutăți în plus, de aceea pun la dispoziție zone în care îndrăgostiții (dar nu numai ei) își pot lua rămas bun fără să fie grăbiți sau taxați suplimentar.
Statisticile căutărilor de zboruri arată că în perioada 14-17 februarie 2020 cele mai multe zboruri cu plecare din aeroporturile din România vor avea ca destinație Londra, Roma, Dubai, Paris sau Milano. Cuplurile care își vor lua rămas-bun la sfârșitul acestor mini-vacanțe vor putea planifica mai bine aceste momente emoționante știind cât timp vor avea la dispoziție.

Cei care vor zbura din aeroportul londonez Stansted sunt cei mai norocoși, bucurându-se de posibilitatea de a parca mașina timp de o oră în locul amenajat din care se poate ajunge în 5 minute în terminal, fără a fi taxați. Există și opțiunea mai rapidă (maxim 10 minute) pentru cei care preferă să oprească chiar lângă terminal, contra unei taxe de £4. Cei care decolează din aeroportul Luton se bucură de aceleași condiții. Aeroportul Southend este și mai zgârcit cu îndrăgostiții, oferind doar 15 minute gratuite, dar cei care folosesc aeroporturile Gatwick sau Heathrow sunt cei mai grăbiți, neavând un spațiu de parcare gratuită. Din păcate, același lucru se întâmplă și în cel mai tranzitat aeroport din România, „Henri Coandă” – Otopeni.

Românii care vor petrece o vacanță în Roma, vor avea la dispoziție 15 minute pentru a se despărți de cei dragi fără a plăti o taxă de parcare și fără să fie grăbiți de nimeni. Această oportunitate este valabilă pentru ambele aeroporturi din capitala Italiei.

Vacanța din Dubai se va încheia pe unul dintre cele 2 aeroporturi disponibile, DXB sau DWC, dar doar cel din urmă este îngăduitor cu cei care își vor lua rămas bun, oferind parcare gratuită fără limită de timp.

Chiar dacă Paris este considerat unul dintre cele mai romantice orașe din lume, aeroporturile Charles de Gaulle sau Orly nu susțin cu același entuziasm săruturile lungi, oferind doar câte 10 minute, la fel ca și aeroportul Malpensa din Milano.

Aeroporturi din România

Dintre aeroporturile românești cele mai generoase sunt cele din Constanța și Baia Mare, care oferă parcare gratuită fără limită de timp. Parcarea din aeroportul din Satu Mare permite staționarea gratuită timp de 15 minute, iar aeroportul de lângă Târgu Mureș începe taxarea doar după primele 10 minute. Aeroporturile din Iași și București permit doar coborârea pasagerilor din mașini, fără a aloca timp îndrăgostiților să își ia rămas-bun, iar celelalte aeroporturi din România încep taxarea chiar din primul minut de acces în spațiul amenajat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*